loading...

vineri, 24 martie 2017

Kovesi prinde un MEGA TOP în Europa: surpriză de PROPORȚII

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, prinde un top cu adevărat de invidiat în Europa, care ar trebui să îi dea de gândit în privința carierei sale politice.

Citește și: 

Alte stiri

Cu ocazia celebrării a 60 de la înființarea Uniunii Europene, francezii de la Le Monde au făcut un top al politicienilor în creștere din Europa, iar Laura Codruța Kovesi este printre aceștia.
”Cu înfățișarea sa de fostă baschetbalistă și cu reputația sa de om inflexibil, Laura Codruța Kovesi, șeful parchetului anticorupție român, a devenit eroina amplelor proteste ale societății civile împotriva Guvernului, care s-au desfășurat în toate marile orașe ale României astă iarnă”, o descriu ziariștii de la Le Monde, pe Laura Codruța Kovesi.
În acest top, Kovesi se află alături de politicieni în plină expansiune din Europa, cum ar fi liderul grupului PPE din Parlamentul European sau Nicola Sturgeon, premierul Scoției.
1. Nicola Sturgeon, primul ministru al Scoției și liderul Partidului Național Scoțian, cel mai important partid din Scoția. Ea militează pentru un referendum prin care Scoția să se rupă de Marea Britanie.
Citește și: 

Alte stiri

O femeie a făcut SEX ÎN PARCARE, în văzul tuturor, cu un bărbat ajuns inconștient: A fost ARESTATĂ, iar explicațiile sunt HALUCINANTE / VID...

2. Manfred Weber, liderul grupului PPE din Parlamentul European, un politician foarte important în Germania
3. Jesse Klaver, important lider politic olandez

SI TU POTI AFLA DACA AI ACTIUNI DE LA MAREA PRIVATIZARE!

Lavinia Gheorghe, Sef Departament Managementul Riscurilor - Depozitarul Central, a vorbit in cadrul evenimentului Forumul Investitorilor, organizat de Bursa de Valori Bucuresti, despre "Marea Privatizare si ce a mai ramas din ea".


Dupa 20 ani de la Marea privatizare, piata de capital din Romania are o evolutie interesanta a numarului detinatorilor de actiuni care au rezultat din programul de privatizare in masa. In perioada 1996-1997 cei care au fost eligibili sa primeasca actiuni in urma privatizarii isi puteau valorifica actiunile.

Daca initial erau 18.750.498 actionari (care au avut si au primit dreptul de a detine actiuni), numarul acestora a scazut treptat (8.992.575 in 2013 si 8.904.547 in 2014).

In anul 2017 numarul actionarilor este de 8.476.580, aproape jumatate din populatia din Romania.

Unele actiuni sunt latente pentru ca nu s-a mai interesat nimeni de ele.

Este important de stiut ca actiunile sunt sau poti fi purtatoare de dividende, dar pot oferi si alte drepturi.

Cum pot afla daca am actiuni?
Aceste informatii se pot obtine prin intermediul extrasului de cont de la Depozitarul Central. Extrasul de cont* reprezinta dovada dreptului de proprietate asupra unui numar de actiuni la o anumita data. 

Pentru persoanele fizice, extrasul de cont se elibereaza la cererea titularului de cont pe baza urmatoarelor documente:

  • cerere de eliberare a extrasului de cont/sumarului de cont;
  • copia actului de identitate al titularului de cont;
  • dovada achitarii tarifului aferent operatiunii de eliberare a extrasului de cont pentru persoane fizice (6 lei / societate la care titularul de cont detine actiuni).
*la cererea mandatarului – procura/imputernicire autentificata la notar si actul de identitate al persoanei imputernicite 

**in cazul decesului titularului de cont - copia certificatului de deces si copia actului de identitateal potentialului mostenitor.

Cum pot incasa dividendele?
Din 2015 dividendele se incaseaza in mod centralizat prin Depozitarul Central.

Plata de face in contul deschis la intermediarul respectiv pentru actionarii care sunt clienti ai unor brokeri. Pentru cei care nu detin un cont bancar, plata se face in contul bancar personal indicat, sau in numerar, la ghiseele din intreaga tara ale bancii comerciale, aleasa de fiecare emitent in parte.

Detinatorii de instrumente financiare (cu detineri in conturi individuale si care nu sunt clienti ai unui broker) care doresc incasarea sumelor de bani in contul bancar vor trimite catre Depozitarul Central urmatoarele:

  • formularul de colectare Cod IBAN
  • copie act de identitate
  • extras de cont eliberat de banca (tarif 5 lei)
Ce alte servicii ofera Depozitarul Central?
  • actualizarea datelor de identificare
  • emiterea istoricului de cont si a sumarului pozitiilor de cont
  • transferul direct al dreptului de proprietate asupra instrumentelor financiare
  • inregistrare, ridicare restrictie pe cont, la cererea titularului
  • inscriere, radiere ipoteca imobiliara/garantie financiara

Veste URIAȘĂ: JUMĂTATE din POPULAŢIA din România trebuie să PRIMEASCĂ BANI de la stat

Lavinia Gheorghe, Sef Departament Managementul Riscurilor - Depozitarul Central, a vorbit in cadrul evenimentului Forumul Investitorilor, organizat de Bursa de Valori Bucuresti, despre "Marea Privatizare si ce a mai ramas din ea".
Dupa 20 ani de la Marea privatizare, piata de capital din Romania are o evolutie interesanta a numarului detinatorilor de actiuni care au rezultat din programul de privatizare in masa, informează Capital. In perioada 1996-1997 cei care au fost eligibili sa primeasca actiuni in urma privatizarii isi puteau valorifica actiunile.
Daca initial erau 18.750.498 actionari (care au avut si au primit dreptul de a detine actiuni), numarul acestora a scazut treptat (8.992.575 in 2013 si 8.904.547 in 2014).
In anul 2017 numarul actionarilor este de 8.476.580, aproape jumatate din populatia din Romania.
Unele actiuni sunt latente pentru ca nu s-a mai interesat nimeni de ele.
Este important de stiut ca actiunile sunt sau poti fi purtatoare de dividende, dar pot oferi si alte drepturi.
Cum pot afla daca am actiuni?
Aceste informatii se pot obtine prin intermediul extrasului de cont de la Depozitarul Central. Extrasul de cont* reprezinta dovada dreptului de proprietate asupra unui numar de actiuni la o anumita data.
Pentru persoanele fizice, extrasul de cont se elibereaza la cererea titularului de cont pe baza urmatoarelor documente:
cerere de eliberare a extrasului de cont/sumarului de cont;
copia actului de identitate al titularului de cont;
dovada achitarii tarifului aferent operatiunii de eliberare a extrasului de cont pentru persoane fizice (6 lei / societate la care titularul de cont detine actiuni).

Nisipuri Ucigase Sf Action subtitrare in limba Romana

Liviu Dragnea, mesaj DUR: 'Testul suprem se va da când Kovesi nu va mai fi în funcție'

Gabriel Liiceanu a spus, în Comisia LIBE din Parlamentul European, că Liviu Dragnea a ordonat demiterea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Liderul Camerei Deputaților a negat că ar fi spus vreodată așa ceva. Liiceanu a revenit și a confirmat că Dragnea nu a zis, dar a gândit asta și că sensul ideilor sale duc la această concluzie. La replica lui Liiceanu, Dragnea are noi precizări pentru scriitor. ”O minciună e o minciună. Presistă într-o minciună care nu îi face deloc cinste.”, e cel mai recent mesaj al lui Dragnea.



Dragnea vorbește despre o situație în care Kovesi nu va mai fi în funcție. ”Testul suprem al așa-numitei lupte anti-corupție se va da abia când domnia sa nu va mai fi în funcție. Nu decid eu și nici nu mă interesează când va veni acel moment.”, precizează Dragnea într-un text extrem de dur și de tranșant.
”Regret foarte mult să îl vă pe domnul Liiceanu persistând într-o minciună care nu îi face deloc cinste. Interpretările sale, potrivit cărora contextul declarațiilor mele ar fi fost altul și că de fapt nu i-ar fi mințit pe oficialii europeni, sunt la fel de jenante precum ale celor care argumentează că x% plagiat nu ar fi plagiat.
Nu, domnule Gabriel Liiceanu, o minciună este o minciună, chiar dacă e rostită de un intelectual de marcă – nu puteți spune că ați mințit doar puțintel!
Știți mai bine decât mine că adevărul este corespondența între vorbe și realitate. Or, între vorbele pe care le-ați rostit la Bruxelles despre declarațiile mele și ceea ce am declarat în mod real nu există nicio corespondență.
Între a spune că în România se face prea mult caz despre funcțiile de șef la cele două parchete și afirmația „exactă” că „trebuie să ne concentrăm pe demiterea procurorului șef al DNA” este o uriașă diferență.
Îmi mențin declarația că vorbim prea mult despre cele două funcții. Într-adevăr, combaterea corupției nu ar trebuie să depindă de o funcție sau de o persoană. Altfel, înseamnă că totul este „reversibil”. Într-un stat de drept, mecanismele și instituțiile sunt sau ar trebui să fie mai importante decât persoanele în sine. De aceea, mă surprinde idolatria pe care o manifestați față de doamna Kovesi. Testul suprem al așa-numitei lupte anti-corupție se va da abia când domnia sa nu va mai fi în funcție. Nu decid eu și nici nu mă interesează când va veni acel moment. Dar abia atunci vom putea stabili ceea ce vă doriți și dumneavoastră, anume că procesul combaterii corupției este ireversibil, indiferent cine va conduce vremelnic acea instituție după doamna Kovesi.
Bagatelizarea ghilimelelor false pe care le-ați pus în dreptul meu este mai gravă când vine din partea unui șef de editură, de la care ne așteptăm la mai multă rigoare când citează pe cineva. Din cauza unor ghilimele puse prost, unii ziariști au plătit despăgubiri mari, iar alte persoane publice s-au ales cu eticheta de plagiator. Deci nu e, așa... doar o eroare de formă, cum încercați să sugerați.
Neglijența în modul în care vă informați cu privire la evenimentele politice din țară nu poate fi nici ea o scuză. Dimpotrivă, dacă nu faceți minimul efort de a vă informa și vă plăsmuiți părerile doar în cele cinci minute în care "zapați" televiziunile, atunci chiar nu a aveți căderea de le explica străinilor cum stau lucrurile cu adevărat în România.
Un singur lucru poate fi afirmat cu certitudine. Tot acel circ de la Bruxelles, toată acea bălăcăreală isterică despre țara noastră a făcut cu siguranță mai mult rău României și românilor decât o declarație pe care nu am rostit-o niciodată.”, e mesajul lui Liviu Dragnea.

Alte stiri

marți, 21 martie 2017

O femeie a făcut SEX ÎN PARCARE, în văzul tuturor. VIDEO

O femeie a făcut SEX ÎN PARCARE, în văzul tuturor, cu un bărbat ajuns inconștient: A fost ARESTATĂ, iar explicațiile sunt HALUCINANTE / VIDEO

Scene incredibile într-o parcare, unde o femeie a fost filmată în timp ce face sex cu un bărbat. O femeie din Norfolk a fost arestată, după ce a fost găsită în stare de ebrietate într-o parcare, făcând sex cu un bărbat inconștient.

Femeia a fost eliberată și a scăpat cu o amendă, iar scuza ei a fost că ”avea chef”.
Bărbatul a scuzat și el comportamentul, spunând că a fost ceva ”spontan” și, la rândul său, și-a cerut scuze pentru că și-a dat acordul dar nu a putut ”termina treaba”.

Alte stiri



loading...

VIDEO - Bogdan Diaconu, surprins pe holurile parlamentului: Sper că Ghiţă e bine

Fostul deputatul Bogdan Diaconu, preşedintele Partidului România Unită, a fost marţi, 21 martie, la Parlament, în una dintre rarele apariţii publice din ultima perioadă. Coleg de partid cu dispărutul Sebastian Ghiţă, Diaconu afirmă că nu a mai vorbit cu acesta de când a dispărut.


Diaconu a afirmat că a fost în vizită la Parlament, unde l-a "salutat" pe Liviu Dragnea. "Stăm de vorbă, dar numai când vom avea ceva de comunicat vom comunica", le-a spus Diaconu jurnaliştilor prezenţi.


Întrebat dacă a vorbit cu Sebastian Ghiţă sau dacă ştie ceva despre el, Diaconu a răspuns: "Nu ştiu, sper că e bine. 


Păi cum credeţi că puteam să discut cu el? Sper doar că este bine." Acesta a mai afirmat că nu intenţionează să intre în PSD, iar singurul partid naţionalist din România este PRU.

Alte stiri


A murit cel mai vârstnic miliardar al lumii! Afacerile uriașe pe care le avea România

Cel mai longeviv miliardar al lumii s-a stins din viață luni dimineață. David Rockefeller a murit în somn, din cauza unor probleme cu inima, informează rt.com.

La 101 ani, Rockefeller avea o avere estimată la 3,3 miliarde de dolari, potrivit Forbes, citată de economica.net. Prin intermediul fondului de investiții Europa Capital, acesta era prezent și pe piața imobiliară din România.

Filme subtitrate in limba romana
Europa Capital, parte din grupul financiar american Rockefeller, a dezvoltat în România alături de RPF Development două ansambluri rezidenţiale la Bucureşti: Vitan Residence şi Tineretului Park. În anul 2014, fondul de investiții deținut de David Rockefeller anunța pe site-ul oficial vânzarea a 150 de apartamente în complexul Vitan Residence.
De asemenea, Europa Capital mai are în dezvoltare în parteneriat cu spaniolii de la Graells & Llonch un parc industrial la Turda. Despre acest proiect, capital.ro informa în anul 2012 că va înghiţi, până la finalizare, circa 200 milioane euro și că viitoarele clădiri vor fi amplasate pe un teren de 22 ha.

Alte stiri

Adevărul nespus despre fata împușcată în cap la Oradea! Nedreptatea pe care i-a comis-o Justiția când avea 14 ani

O crimă îngrozitoare a făcut înconjurul României săptămâna trecută. O tânără de 24 de ani, Dalia Duca, era ucisă în Oradea, fiind executată într-un stil barbar de către Adrian Hladii, „un proxenet mărunt”, așa cum îl nume presa locală. Duca era o fostă iubită de-a lui Hladii.
Ca să nu cadă în mâinile polițiștilor, Hladii s-a aruncat pe geam la trei zile de la comiterea crimei și a decedat în drum spre spital.

Drama din viața Daliei Duca nu a început, însă, atunci când l-a cunoscut pe cel poreclit „Adi Grasu”. La vârsta de 14 ani, aceasta a trecut prin clipe îngrozitoare.
În urmă cu 10 ani, Dalia a fost abuzată de către Nicolae Naprodean, un taximetrist cunoscut în oraș drept un obsedat de minore. După ce a asaltat-o cu telefoane, cu invitații la înghețată și plimbări cu mașina, Naprodean, la acea vreme în vârstă de 61 de ani, a reușit să o atragă pe Dalia într-o cameră de hotel, unde a pus-o să-l satisfacă oral și cu mâna, informează Bihoreanul.

Citește și: O femeie a făcut SEX ÎN PARCARE, în văzul tuturor, cu un bărbat ajuns inconștient: A fost ARESTATĂ, iar explicațiile sunt HALUCINANTE / VIDEO

Nicolae Naprodean a și fi fotografiat-o, iar apoi a folosit pozele pentru a o șantaja. Disperată, fata i-a spus totul prietenului ei, care la rândul său le-a povestit părinților Daliei. Aceștia din urmă l-au reclamat pe taximetrist la Poliție, iar la cererea procurorilor Parchetului Bihor, Naprodean a fost arestat sub acuzaţiile de viol şi şantaj. Poliţiştii au descins la locuinţa lui, de unde au ridicat cinci telefoane mobile pe care apăreau mesaje şi fotografii cu mai multe tinere în poziţii indecente.


Citeste; Ce îi determină pe tineri să joace „Balena Albastră“, jocul care a provocat zeci de sinucideri

Probele n-au ajuns, însă, la timp la dosar, iar mandatul de arestare a fost revocat de Curtea de Apel Oradea după câteva zile, care a considerat că nu există suficiente dovezi să-i demonstreze pericolul social. Decizia s-a bazat şi pe unele „probleme psihice de natură sexuală” invocate de apărătorul Nicolae Naprodean.
În cele din urmă, după ce dosarul a fost plimbat de la un Parchet la altul, Naprodean a fost achitat. Mai mult, el a dat statul român în judecată pentru că i-a adus prejudicii de imagine.
În anul 2010, Tribunalul Bihor decidea ca statul să-i plătească daune taximetristului de peste 100.000 de lei.

(P)Filme subtitrate in limba romana

„Arestarea reclamantului din prezenta cauză, urmată de soluţia scoaterii de sub urmărire penală, i-a adus reclamantului un prejudiciu moral şi material. În consecinţă, instanţa admite în parte acţiunea formulată de acesta şi obligă Statul Român să plătească reclamantului sumele de 76.394 lei daune materiale şi 30.000 lei daune morale, cât şi 12.030 lei cheltuieli de judecată”, a fost soluția dată de magistrații bihoreni.

Se complică lucrurile în ALDE: ultima mutare a lui Tăriceanu

ALDE este ca un vulcan în plină erupție, din cauza scandalului intern dintre Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin. Nervii au explodat la ultima ședință a Delegației Permanente ALDE, acolo unde Daniel Constantin a părăsit sala alături de oamenii săi.

Daniel Constantin a acuzat că respectiva ședință s-a organizat nestatutar și a a explicat că va acționa în judecată partidul pentru acest lucru.
Surse din ALDE ne-au precizat că oamenii lui Tăriceanu au făcut un pas înapoi. Deși acest scandal este unul de amploare, Călin Popescu Tăriceanu nu a înregistrat încă ședința Delegației Permanente, așa cum prevede statutul.
Această mișcare a lui Tăriceanu are rolul de a-l întârzia pe Daniel Constantin, în decizia sa de a acționa partidul în judecată. Oamenii lui Constantin au finalizat plângerea care va fi depusă în contencios administrativ, dar acum așteaptă un număr de ordine pentru a putea face demersurile legale.


Faptul că Tăriceanu nu se grăbește să înregistreze ședința Delegației Permanente și deciziile ne arată că între cei doi ar mai putea exista loc de negocieri politice, care ar avea rolul să aplaneze tot acest război.

Aveţi copii în întreţinere? Decizia SURPRIZĂ luată de Camera Deputaților

Camera Deputaților a adoptat, în calitate de Cameră decizională, proiectul de lege de modificare și completare a Legii nr. 230/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari în sensul exceptării de la plata întreținerii a copiilor cu vârsta de până la 3 ani.




Proiectul a fost adoptat cu 269 de voturi „pentru”, informează Digi24. El a fost inițiat de senatorul PNL Luchian Dragoș.
Proiectul propune modificarea art. 47 din Legea nr. 230/2007 în sensul exceptării copiilor minori cu vârsta de până la 3 ani de la calculul cheltuielilor pe consumuri individuale şi de la calculul cheltuielilor pe beneficiari aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate financiar prin intermediul asociaţiei de proprietari.


De asemenea, proiectul prevede modificarea art. 49 din lege, astfel încât termenul maxim de plată a contribuției la cheltuielile asociației să se majoreze de la 20 de zile la 30 de zile.